Advies en hulp bij letselschade

'Vaak geen contact met Slachtofferhulp'

Gepubliceerd op 18-01-11

Duizenden slachtoffers van een misdrijf lopen onnodig psychische, juridische en andere vormen van hulp mis omdat het computersysteem van de politie niet goed functioneert. Daardoor worden deze slachtoffers niet doorverwezen naar Slachtofferhulp Nederland. Een woordvoerster van Slachtofferhulp Nederland heeft een bericht hierover in het AD van dinsdag bevestigd.

Als het goed is, horen slachtoffers van bijvoorbeeld een straatroof, inbraak of geweld bij aangifte op het politiebureau altijd de vraag te krijgen of hun gegevens naar Slachtofferhulp mogen worden gestuurd. Vaak vergeet een agent dat te vragen. In het nieuwe computersysteem van de politie, BVH, staat die hulpvraag standaard op 'neen'. Daardoor lopen duizenden slachtoffers hulp mis omdat hun gegevens niet bij Slachtofferhulp Nederland terechtkomen. De organisatie wil dan ook dat het BHV-computersysteem weer snel waterdicht is.

Volgens Slachtofferhulp is contact vaak belangrijk, al is het alleen maar om slachtoffers gerust te stellen. 'Niet elke overval leidt tot psychische gevolgen. Wel is het goed dat we mensen kunnen helpen bij het verhalen van schade of het geven van juridische ondersteuning.'

Bron: ANP

 

Schrijf een reactie


Reacties

Berend Logtenberg22 januari 2015

De politie is in mijn geval ernstig in gebreke, omdat de daders zich bevinden in het netwerk van syrie recruten.

Daarom hebben ze het af laten weten en vecht ik al ruim 10 jaar vanaf 2004.
En nu anno 2015 word ik aan alle kanten bedreigd door gerechtsdeurwaarders als gevolg van de situatie die BUITEN mijn schuld om en onder bedreiging ontstaan is.

Mijn vraag is: in hoeverre kunnen gerechtsdeurwaarders een misdaad begaan???????

Bij mij is niet betalen geen ONWIL, maar ONKUNDE mijn reserve is op!!!!


Schrijf een reactie

Zoeken

Nieuws

Nieuwe informatieve site
Alle informatie ten aanzien van letselschade vindt u vanaf nu op de nieuwe site

Vrije advocaatkeus bij letselschade?
Rechtsbijstandverzekerde met letsel heeft recht op vrije advocaatkeus.