Advies en hulp bij letselschade

Second opinion bij letselschade

Een second opinion voor meer zekerheid bij letselschade. Als u door een ongeval letsel heeft opgelopen kunt u verwikkeld raken in een lang traject van letselschaderegeling.

Er worden veel beslissingen genomen. Vaak is het verstandig een second opinion in te winnen om gewoonweg te toetsen of de ingeslagen weg wel de juiste is en bij u past.

Wat is een second opinion bij letselschade?

Een second opinion, of tweede advies, is een oordeel van een andere expert op het gebied van letselschade. Een andere mening kunt u vragen als u twijfelt aan het advies van uw belangenbehartiger. Maar ook als u meer zekerheid wilt hebben kunt u om een second opinion vragen.

Second opinion aanvragen

Een second opinion kunt u altijd aanvragen! U heeft geen verwijzing of toestemming nodig.

Verzekeraar deed een schadeafwikkelingsvoorstel

Deed verzekeraar u een aanbod? Het is altijd verstandig hierover te overleggen met een deskundige die uw belangen bewaakt. Het geeft in ieder geval de zekerheid dat er een gedegen beoordeling plaatsvindt. De kosten van een second opinion kunnen in de meeste gevallen worden verhaald op de aansprakelijke verzekeraar.

Rechtsbijstand verzekerd

In het geval u voor rechtsbijstand verzekerd bent, zal de second opinion bij letselschade vaak worden vergoed door de rechtsbijstandverzekering. In de polisvoorwaarden is deze mogelijkheid opgenomen. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen om de second opinion buiten de rechtsbijstandsverzekeraar om aan te vragen.

U heeft nog geen belangenbehartiger

Ook als u geen rechtsbijstandverzekering heeft gesloten, kunt u een second opinion aanvragen. Heeft u nog geen belangenbehartiger, dan worden de kosten vergoed door de aansprakelijke verzekeraar.  Heeft u wel al iemand die uw belangen waarneemt (letselschadespecialist of letselschade advocaat), dan kunt u er voor kiezen de second opinion zelf te betalen. Vaak is het zo dat bij overname van een dossier de kosten van een second opinion niet in rekening worden gebracht.

Kosten second opinion bij letselschade

Het is altijd verstandig goede afspraken te maken over de kosten van een second opinion. Soms worden de kosten van een second opinion vergoed door de rechtsbijstandverzekeraar, soms door de aansprakelijke partij. Maar het is ook mogelijk dat u de kosten van second opinion (gedeeltelijk) zelf moet vergoeden.

Informeer daarom altijd goed en maak afspraken over de kosten van second opinion.

Wilt u persoonlijk advies?

Wilt u meer weten over het aanvragen van een second opinion? Heeft u vragen over uw letselschadeclaim? Bel met 0800-752 24 86 of laat uw gegevens achter. Dan nemen wij contact met u op.

Second Opinion

Twijfelt u aan het ontvangen letseladvies of wilt u meer zekerheid over uw letselschade kwestie, vraag een second opinion aan.

Zoeken

Nieuws

Nieuwe informatieve site
Alle informatie ten aanzien van letselschade vindt u vanaf nu op de nieuwe site

Vrije advocaatkeus bij letselschade?
Rechtsbijstandverzekerde met letsel heeft recht op vrije advocaatkeus.